+36-30/640-7622 info@okonati.hu
Oldal kiválasztása

Mit tanulhatsz meg nálam?

Segítek megismerni a vegyszermentes veteményezés alapvető szabályait, melyek nélkül nem könnyű otthon elkezdened a termesztést a kertedben. 4 alapelv van, melyet érdemes megismerni és követni, ha biokertet szeretnél. Egy egynapos tanfolyamon megtanulhatod az alapokat, ami után már képes leszel egyedül neki látni a konyhakerted kialakításának, hogy egészséges élelmiszert termelj önmagad és családod számára. Saját tapasztalataimat beépítve a célom a természettel harmóniában történő termesztés esszenciáját átadni számodra.

Talaj előkészítése

A talaj előkészítése nélkül nincs termesztés. Egészséges zöldség, csak egészséges talajban terem meg.

Vetés ideje és mikéntje

Megmutatom, hogyan kell magot vetni, és megtanuljuk, melyik zöldséget mikor vetjük.

Komposzt készítése

Nem könnyű jó komposztot rakni, de ha tudod a jó technikát hozzá, nem lesz vele gondod.

Növényvédelem

A növényvédelem megoldható teljesen vegyszermentesen gyógynövények és házi praktikák segítségével.

Savanyítás, befőzés

Fontos, hogy a megtermelt zöldségeket el is tudjuk tenni télire. Jól jön a hidegben, ha teli az éléskamra.

Gyógynövényismeret

Végzett népi gyógyászként mélyebben sikerült már megismernem a gyógynövényeket, ezt a tudást is szívesen átadom bárkinek.

A következő képzések:

Kezdő képzés Budapesten, Gazdagréten (zártkörű)

2020. március 5. 09:00-14:00

5000 Ft/fő

Jelentkezés IDE kattintva, vagy a kepzes@okonati.hu címen.

Kezdő képzés Fehérváron, a helyi Művelődési Házban (csak elmélet)

2019. december 13. 17:00-20:00

3000 Ft/fő

Jelentkezés IDE kattintva, vagy a kepzes@okonati.hu címen, vagy személyesen a Művelődési Házban

Kezdő képzés Gödöllőn, a helyi Művelődési Házban (elméleti és gyakorlati képzés)

2019. december 14. 09:00-14:00

5000 Ft/fő

Jelentkezés IDE kattintva, vagy a kepzes@okonati.hu címen, vagy személyesen a Művelődési Házban

Alapképzés

(jelenleg nem tartok felnőttképzést)

Az alapképzés során megtanulhatod, hogy mi kell ahhoz, hogy nulláról egy veteményes kertet tudjál kiépíteni otthon. Beszélünk a talaj előkészítéséről és a magvetés fortélyairól. Alap növényvédelmi technikákat és néhány hasznos önellátási praktikát is megosztok veletek. Gyakorlatban megmutatom az ágyások kialakítását és a vetésnek a mikéntjét. Remek indulási alap, ha szeretnél egészséges élelmiszert termelni magadnak.

Talajelőkészítés

Növényvédelem

Veteményezés

Önellátás alapjai

A képzés díja 5000 Ft/fő, amennyiben gyakorlati oktatásra is van lehetőség, és 3000 Ft/fő, ha csak elméleti oktatás történik. A képzések általában pénteki vagy szombati napra esnek, bővebb információért az időpontokról és a helyszínekről kattints IDE!

Haladó képzés

(jelenleg nem tartok felnőttképzést)

A haladó képzés az alapképzésre épül. Azoknak ajánlom, akik már részt vettek az alapképzésen, de természetesen el lehet jönni az alapképzés nélkül is rá. Gyakorlatban megmutatom a komposztrakást és forgatást. Elméleti tudásunkat tovább mélyítjük, és beszélünk a természetszerű gyümölcsészetről, a gyümölcsfák szemzéséről, oltásáról. Továbbá arról, hogyan tudjuk kertünket állattartással kombinálni. Az önellátás magasabb fokára lépünk, ahol már a vízgazdálkodásról, a komposzt wc-ről is beszélünk.

Komposztálás

Állattartás

Gyümölcsészet

Vízgazdálkodás

A képzés díja 5000 Ft/fő, amennyiben gyakorlati oktatásra is van lehetőség, és 3000 Ft/fő, ha csak elméleti oktatás történik.A képzések általában pénteki vagy szombati napra esnek, bővebb információért az időpontokról és a helyszínekről kattints IDE!

Képzés gyerekeknek (jelenleg is vállalok gyerekképzést iskolákban vagy gyerektáborokban)

Rendszeresen tartok képzést gyerekeknek általános és középiskolákban. Veteményest hozunk létre együtt az iskola kertjében. A kertészkedés segít a gyerekeknek, hogy versengés nélkül tudjanak másokkal együtt valamilyen kreatív dolgot alkotni. Nyugodtabbak és fókuszáltabbak lesznek a rendszeres kertészkedéstől. Ha szeretnéd, hogy a Te gyermeked iskolájában is induljon ilyen program, kérlek lépj velem kapcsolatba!

Ismerkedés a kerti állatokkal, növényekkel

A gyerekek nagyon élvezik, hogy megismerhetik a növényeket és a kerti segítő állatokat, ösztönösen jól nyúlnak a kerthez.

Kertgondozás gyerekeknek

Általános iskolában inkább felső tagozatosoknak javaslom a kertészkedést, középiskolában a tinédzserek gyönyörű veteményeseket tudnak alkotni. Gyermekotthonokban és családok átmeneti otthonában is sokat segít a gyerekeknek az ilyen program.

Sikerélmény a legkisebbeknek is!

Ha szeretnéd, hogy gyermeked rendszeresen kertészkedjen, kérd részletes tájékoztatómat arról, mi kell ahhoz, hogy gyermeked iskolájában el tudjon indulni egy kiskertész program.

Szeretnél kedvezményes áron
egyéni képzésen részt venni?

Hívd meg barátaidat otthonodba és megtartom Nektek a tanfolyamot,
ráadásul egyéni tanácsadást is kapsz a kertedre szabva!

Kérd részletes tájékoztatómat!

Elégedett ügyfelek

“A kertünk egy igazi díszkert, de régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy néhány könnyebben kezelhető zöldséget is termesszek. ÖkoNati biokertész alapképzése hatalmas lendületet adott, még aznap elültettem az első sóska magokat a kertbe. Azóta gyönyörűen fejlődik a veteményesem, minden évszakban újabb fajtákkal kísérletezem az előzőek mellé. Hálás vagyok ÖkoNatinak, hogy elindított a vegyszermentes kertészkedés útján!”

K. Brigitta

“Párommal tervezzük, hogy vidékre költözünk és már előre szeretnénk felkészülni erre a kalandra. Örülök, hogy részt vettem ÖköNati kezdő kurzusán, most már van bátorságom belekezdeni a saját kis kertembe. Köszönöm a segítséget.”

F. Heni

“Gyerekem jár az iskolakert programra, amit ÖkoNati tart, imádja a lányom. Olyan lelkesen mesél róla minden héten, hogy mit csináltak a kertben. Jobban tanul is tőle az iskolában. Szuper, hogy az iskola biztosítja ezt a lehetőséget.”

H. Melinda

“ÖkoNati nagyon felkészült volt és sokoldalúan világította meg a tudatos ökológiai kertgazdálkodás módszereit. Lelkesedése ösztönzőleg hatott és bátorított mindenkit abban, hogy az első kudarcok ne keserítsék el,  egyértelműen látszott, hogy hatására aki teheti, otthon a kertjében, de kinek csak arra van lehetősége, akár a balkonon ki fogja próbálni magát, mint kis kertész. Csak ajánlani tudom az előadásait.”

Sz. Levente

“Tavaly megcsináltam ÖkoNati kezdő kertészkedős képzését és most pedig résztvettem haladó programján. Azért jöttem a haladó programra, mert a kezdő képzésen tanultakat kipróbáltam otthon és nagyon beváltak. Így gondoltam továbbképzem magam.”
K. Ricsi
“Nagyon tetszett a workshop, mert olyan információkkal lettem gazdagabb, melyeket tudok hasznosítani a gyakorlatban is. Jó volt a workshop felépítése is, a tartalmas elméletet, almafa ültetése és egy kis veteményes létrehozása követte.”
K. Kata

Szeretnél egyéni tanácsadást, hogy mit lehet a Te kertedben megvalósítani?

Ha szeretnél kifejezetten személyre szabott segítséget kapni ahhoz, hogy mit tudsz kihozni a saját kertedből, akkor lépj velem kapcsolatba, szívesen segítek.

Keress bátran!

ÖkoNati (Illés Eszter Natália)

+36-30/640-7622
info@okonati.hu