+36-30/640-7622 info@okonati.hu
Oldal kiválasztása

Ki vagyok én?

Illés Eszter Natáliának hívnak, és biokertész mentor vagyok. Eredetileg közgazdászként végeztem, majd képeztem át magam kertészeti irányba. Vegyszeres és vegyszermentes gazdálkodást egyaránt tanultam, de kezdettől fogva tudtam, hogy úgy szeretnék termelni, hogy az a természetnek is jó legyen. Mikor leköltöztem vidékre egy 2000m2-es biokertet műveltem, permakultúrás és biodinamikus elemekkel.  Az állattartás sem ismeretlen számomra, mert tyúkokat, kacsákat, pulykákat és kecskéket is tartottam már.  Számomra az önellátás egy izgalmas folyamat, melynek számos rétegei még számomra is felfedezésre várnak. Tudásom folyamatosan bővül és mindent, amit tudok, szívesen megosztok másokkal. Végzett népi gyógyász vagyok, így a gyógynövényekkel is mélyrehatóbban foglalkozom.  Imádok gyerekekkel lenni, több éve már, hogy gyerekekkel foglalkozom, jelen pillanatban is fut iskolában Kiskertész programom. Minden hónapban elültetek egy fát, mert azt olvastam, hogy egy embernek 150 fát el kellene ültetnie ezen a bolygón élete során ahhoz, hogy élhető bolygó maradjon gyermekeink számára.

A következő képzések:

Kezdő képzés Budapesten, Gazdagréten (zártkörű)

2020. március 5. 09:00-14:00

5000 Ft/fő

Jelentkezés IDE kattintva, vagy a kepzes@okonati.hu címen.

Kezdő képzés Fehérváron, a helyi Művelődési Házban (csak elmélet)

2019. december 13. 17:00-20:00

3000 Ft/fő

Jelentkezés IDE kattintva, vagy a kepzes@okonati.hu címen, vagy személyesen a Művelődési Házban

Kezdő képzés Gödöllőn, a helyi Művelődési Házban (elméleti és gyakorlati képzés)

2019. december 14. 09:00-14:00

5000 Ft/fő

Jelentkezés IDE kattintva, vagy a kepzes@okonati.hu címen, vagy személyesen a Művelődési Házban

Mi a célom?

Harmonikus kert - békés élet

Célom egy saját kertet létrehozni, melyben gyümölcsfák, zöldségek, állatok összhangban élnek együtt. Ennek a rendszernek én is része vagyok, nem vagyok a kerten kívülálló lény, hanem a természetes házam, a benne élő családom ennek az ökoszisztémának a részei. Hiszem, hogy így egy természetes, békés életet tudok megélni. Egy ilyen projekt megvalósulásához legalább 20 év kell, így nem sietek, lépésről lépésre haladok.

Tudás átadása - mások inspirálása

Célom továbbá minden tudásom átadása másoknak. Inspirálni minél több embert, családot, hogy elinduljanak a természetesebb élet felé. Ezért tartom tanfolyamaimat gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Hosszú távú célom saját otthonomban, kertemben is képzéseket tartani egész családok számára, hogy a gyerekek, szülők együtt tudják átélni a kertészkedés nyújtotta örömöket.

Vegyszermentes kert - egészséges élelem

A vegyszermentes gazdálkodás természetes termesztési forma. Ha nem használsz vegyszert, ami árt a növénynek, akkor a megtermett zöldség-gyümölcs sem fog ártani neked. Minden a talajból indul ki. Az egészséges talaj az alapja, hogy olyan zöldséget tudjunk termelni, aminek magas a beltartalmi értéke, ehhez szükséges a vegyszerek használatát kerülni, és egyéb módszerekkel segíteni a talajt regenerálódni.

Természetes gondoskodás - boldog család

Mai világunkban családi kötelékek széthullóban vannak. Az elsődleges biztonsági hálónk a család. A közös termesztés a kertben összekovácsolja a családot. A kert biztosít munkát kicsiknek, nagyoknak, anyáknak, apáknak egyaránt. Harmonikus kerted alapját képezheti harmonikus családi életeteknek.

ÖkoNati – a kezdetek

Második nevem Natália, innen jön az ÖkoNati kifejezés, mely kedvesem fejéből pattant ki és nekem nagyon megtetszett. Az öko előtag utal arra, hogy én a teljesen vegyszermentes gazdálkodással értek egyet. Kezdetben önkénteskedtem egy tanyán, és nagyon szerettem kertészkedni, valahogy kikapcsolt, megnyugtatott. Mikor már saját kertet műveltem jöttem rá, hogy ez egy hosszú folyamat kezdete, mely nem fog lezárulni csak az utolsó lélegzetvételemmel. A természet remek tanító, igaz, hiteles forrás. Nem csak azt tanulom meg a kertben, hogyan kell egészséges élelmiszert termelnem magamnak, hanem arról is sokat megtudok, milyen ember vagyok valójában. A kert mindig inspirálja az embert, nem arra, hogy jobb legyen, hanem arra, hogy kedvesebb, alázatosabb és elfogadóbb legyen. Ezek olyan képességek, amik nélkül az ember nem tud békés életet élni. Nem sikeres életet, hanem békés életet. Azok, akik kertészkednek egy életen át, képesek boldog életet élni. Remek hobbi, mely a testet, lelket, szellemet kondiba tartja. Célom, hogy minél több embert inspiráljak arra, hogy termesszen magának zöldséget-gyümölcsöt úgy, hogy közben a természettel is kedvesen bánunk.

Elégedett ügyfelek

“A kertünk egy igazi díszkert, de régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy néhány könnyebben kezelhető zöldséget is termesszek. ÖkoNati biokertész alapképzése hatalmas lendületet adott, még aznap elültettem az első sóska magokat a kertbe. Azóta gyönyörűen fejlődik a veteményesem, minden évszakban újabb fajtákkal kísérletezem az előzőek mellé. Hálás vagyok ÖkoNatinak, hogy elindított a vegyszermentes kertészkedés útján!”

K. Brigitta

“Párommal tervezzük, hogy vidékre költözünk és már előre szeretnénk felkészülni erre a kalandra. Örülök, hogy részt vettem ÖköNati kezdő kurzusán, most már van bátorságom belekezdeni a saját kis kertembe. Köszönöm a segítséget.”

F. Heni

“Gyerekem jár az iskolakert programra, amit ÖkoNati tart, imádja a lányom. Olyan lelkesen mesél róla minden héten, hogy mit csináltak a kertben. Jobban tanul is tőle az iskolában. Szuper, hogy az iskola biztosítja ezt a lehetőséget.”

H. Melinda

“ÖkoNati nagyon felkészült volt és sokoldalúan világította meg a tudatos ökológiai kertgazdálkodás módszereit. Lelkesedése ösztönzőleg hatott és bátorított mindenkit abban, hogy az első kudarcok ne keserítsék el,  egyértelműen látszott, hogy hatására aki teheti, otthon a kertjében, de kinek csak arra van lehetősége, akár a balkonon ki fogja próbálni magát, mint kis kertész. Csak ajánlani tudom az előadásait.”

Sz. Levente

“Tavaly megcsináltam ÖkoNati kezdő kertészkedős képzését és most pedig résztvettem haladó programján. Azért jöttem a haladó programra, mert a kezdő képzésen tanultakat kipróbáltam otthon és nagyon beváltak. Így gondoltam továbbképzem magam.”
K. Ricsi
“Nagyon tetszett a workshop, mert olyan információkkal lettem gazdagabb, melyeket tudok hasznosítani a gyakorlatban is. Jó volt a workshop felépítése is, a tartalmas elméletet, almafa ültetése és egy kis veteményes létrehozása követte.”
K. Kata

Szeretnél egyéni tanácsadást, hogy mit lehet a Te kertedben megvalósítani?

Ha szeretnél kifejezetten személyre szabott segítséget kapni ahhoz, hogy mit tudsz kihozni a saját kertedből, akkor lépj velem kapcsolatba, szívesen segítek.

Keress bátran!

ÖkoNati (Illés Eszter Natália)

+36-30/640-7622
info@okonati.hu